Echipamente

Centrale în condensare

Avantajele tehnologiei de condensare:

Cu instalarea unui cazan modern cu condensare pe gaz puteți economisi până la 30% energie.

Cazanele cu condensare utilizează căldura reziduală conținută în gazele de ardere și permit astfel un grad semnificativ mai mare de eficiență decât sistemele de încălzire vechi, în care căldura reziduală scapă nefolosită prin coș.

Cu tehnologia de condensare vă puteți reduce consumul de gaze și, în același timp, puteți proteja mediul.

Indiferent de tipul de încălzire sau dimensiunea sistemului, cât de mari sunt cerințele, se folosesc de know-how-ul nostru și se bazează pe încălzirea modernă și eficientă din punct de vedere al costurilor – planificarea individuală, execuția profesională și întreținerea fiabilă sunt, desigur, incluse la noi.

Cele mai bune referințe

De la case unifamiliale la construcții cu destinatii și facilități comerciale și industriale, am arătat în trecut cu nenumărate proiecte ce putem realiza în domeniul construcțiilor de încălzire.


Pompe de căldură

Cum funcționează o pompă de căldură aer apa

Sursa de căldură a unei pompe de căldură aer-apă este aerul ambiant. Acest lucru poate fi accesat aproape oriunde și cu puțin efort. Acest lucru face ca pompele de căldură cu aer să se aplice universal și să fie deosebit de interesante pentru renovarea clădirilor mai vechi și a sistemelor de încălzire. Tehnologia poate fi configurată fie în clădire, fie în exterior. Pompa de căldură aer-apă aspiră aer exterior pentru a încălzi interiorul unei case.

Pompa de caldură aer-apă are nevoie de mai puțin spațiu. De asemenea, nu sunt necesare autorizații pentru construcția unui puț sau forarea unei sonde geotermale. Prin urmare, pompele de căldură cu aer reprezintă o alternativă flexibilă și rentabilă pentru clădirile cu puțin spațiu în camera cazanului sau în grădină.Pompa de căldură aer-apă poate fi utilizată pe tot parcursul anului. În funcție de temperatura sursei de căldură, necesită mai multă energie electrică pentru a comprima căldura generată și a o aduce la temperatura necesară pentru încălzire. 

Un circuit inteligent permite atât încălzirea, cât și răcirea în egală măsură

Un agent frigorific funcționează în sistemul de încălzire a pompei de căldură aer-apă, cu care căldura acumulată este transferată la apa  din circuitul de încălzire. Agentul frigorific este încălzit de aerul  din mediul înconjurător până când ajunge în sfârșit la punctul de fierbere și se evaporă. Compresorul pompei de căldură cu aer comprimă agentul frigorific și „pompează” temperatura la un nivel mai ridicat. După ce agentul frigorific din compresor a devenit și mai fierbinte, acesta curge către schimbatorul de căldură și astfel încălzește apa din circuitul de încălzire – agentul frigorific lichefiază din nou.

O supapă de siguranță reduce presiunea pompei de căldură aer-apă, iar agentul frigorific se răcește și mai mult. La final, agentul frigorific lichid și rece este transportat la evaporator, unde poate absorbi din nou căldura din aer. Ciclul începe din nou. Prin inversarea procesului, se poate face și răcire . În acest caz, pompa de căldură cu aer funcționează pe același principiu ca și un frigider.